Starting Scripts?

Comments

9 comments

  • Avatar
    Jonny Yeu

    Hey Pavan, you can adjust your starting script in your Printer Profile. Please follow the steps here to access the star/end Gcode fields: https://support.mosaicmfg.com/hc/en-us/articles/360009801894-Edit-Delete-a-Printer-or-Palette-Profile

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Robertas Kazlauskas

    I have same problem, some how Canvas IO dont like my starting script, this link dont work any more

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Jonny Yeu

    Hi Robertas, could you please share your printer profile with us? http://mm3d.co/canvas-sharing

    We'll take a look to see why the starting script is not working properly.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Robertas Kazlauskas

    Hello, here is the link, after first print if i want to start another sometimes printer goes crazy extruder stops extruding (extruding just microns) or spins wrong direction, same scripts i am using with S3D for years, thanks

     

    https://share.canvas3d.io/projects/f7db58b3f93dc7e075a0fd6f03db220e

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Jonny Yeu

    Thanks for sharing. Could you please try using the default start/end sequences with your printer profile:

     

    Start:
     
    G28 ; home all axes
    M104 S<TEMP> ; heat extruder
    M140 S<BED> ; heat bed
    M109 S<TEMP> ; wait for extruder to heat
    M190 S<BED> ; wait for bed to heat
    G92 E0 ; reset extruder
     
    End:
     
    M104 S0 ; turn off extruder
    M140 S0 ; turn off bed
    G28 X Y ; home X and Y axes
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Robertas Kazlauskas

    Can you look at this link, as i updated starting code and its doing same, the extruder gears moves very slow and dosnt extrude, i can print single color files just fine, other day i printed fine, maybe its me but i cant work out where the problem, if i add to the script priming line - line prints fine after that crazy things happening. Thanks

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Jonny Yeu

    Hi Robertas, the share link shows the same printer profile with no changes to the start and end sequence GCode. Could you please re-send another link?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Jonny Yeu

    Thanks Robertas. Could you please try these start/end sequences? This is taken from another CR-10S profile:

    Start:

    G28 ; home all axes
    G29 ; ABL
    M117 Purge extruder
    G92 E0 ; reset extruder
    G1 Z1.0 F3000 ; move z up little to prevent scratching of surface
    G1 X0.1 Y20 Z0.3 F5000.0 ; move to start-line position
    G1 X0.1 Y200.0 Z0.3 F1500.0 E15 ; draw 1st line
    G1 X0.4 Y200.0 Z0.3 F5000.0 ; move to side a little
    G1 X0.4 Y20 Z0.3 F1500.0 E30 ; draw 2nd line
    ; G1 E27 F3000 ; retract filament 3mm
    G92 E0 ; reset extruder
    ; done purging extruder
    G1 Z1.0 F3000 ; move z up little to prevent scratching of surface

     

    End:

    M104 S0; turn off extruder
    M140 S0 ; turn off bed
    G1 X0 Y300 F1000 ; prepare for part removal
    M84 ; disable motors
    M106 S0 ; turn off fan

    M300 S294 P200 ;D4: 294
    M300 S588 P200 ;D5: 588
    M300 S440 P200 ;A4: 440
    M300 S392 P200 ;G4: 392
    M300 S784 P200 ;G5: 784
    M300 S440 P200 ;A4: 440
    M300 S740 P200 ;F#5: 740
    M300 S440 P200 ;A4: 440

     

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.