Skip to main content
Discussion Topic

Palette 3: Incorrect color for last few layers

On a scale from 1 to … umm … 1 … how frustrating is this?

You don’t have to answer that, but I’d very much like to learn why it happens and what I can do to avoid it?

At the end of the print there was about 4 inches of the lighter color left in the extruder.

Block Image

Reply to discussion Subscribe to discussion

Is this a worthwhile discussion?

Score 0

Comments:

I believe some of my problems may have to do with short(-ish) splices in combination with the loading length problem I’ve described in my other post. Increasing the model size as well as the purge amounts seems to work better, I guess that increases the margins.

by

Add a comment

3 Replies

Hello, te Palette say no warnings ?
What is your Ping history for this print ?

Was this reply helpful?

Score 0
Add a comment

No warnings. I don’t know if there is history I can get from the Palette, I’ll investigate.

Was this reply helpful?

Score 0
Add a comment

I must be doing something fundamentally wrong; I have two successful prints out of many attempts, both are the Mosaic keyring thing and I don’t need any more of those. ;)

My prints seem to start out OK but then the layer colors seem to drift out of sync. Any tips on what to do/check/calibrate would be much appreciated.

Block Image

Block Image

Block Image

Was this reply helpful?

Score 0
Add a comment

Join the discussion

Anders Östberg will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 4

Past 30 Days: 33

All Time: 33

Contact Mosaic Support Team

© 2022 Mosaic Manufacturing Ltd.