Skip to main content

Resources for Palette and Palette+.

34 Questions View all

Pings are not being detected

Hello. I currently running a palette plus with 0.2 size nozzle on my Ender 5 Plus. The pings are not being detected by the palette even though the printer is pausing over the transition tower as it should. The prints go well until about 60%. Over time because there is no feedback at all, the colors gradually start to transition at incorrect times after about 60% or 24 hrs into the print. Could this be a firmware issue? I just updated the firmware to the latest through Chroma. Thank you!

Answer this question I have this problem too

Is this a good question?

Score 0
Add a comment

2 Answers

Hey Drew, this may be an overall calibration issue. Could you please re-calibrate your P+ and see if your prints improve?

Also, are you getting any pings, or none whatsoever?

Was this answer helpful?

Score 0
Add a comment

Thanks Jonny for your response. This actually started happening right after I ran the calibration print. I am getting 0 pings. the Palette+ is not showing any at all, only pongs.

Was this answer helpful?

Score 0

Comments:

Thanks for sharing. I would suggest trying to re-calibrate if that's the case. I would also ensure that when you're loading the initial filament, you stop the moment that you see any color appear from your printer's nozzle.

by

Add a comment

Add your answer

Drew Privitt will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 12

Past 30 Days: 35

All Time: 0

Contact Mosaic Support Team

© 2021 Mosaic Manufacturing Ltd.