Skip to main content
Help

Current version by: Mike Santos ,

Title:

Trouble getting consistent splice tuning results

Text:

I’m having trouble getting consistent results out of my Palette 2S Pro. I’ve found some splice settings that seem to produce decent splices in splice tuning — once. But they don't seem to be repeatable. Splicing again with the same settings can fail with “necking” like a chunk of material was taken out. For example, here are two photos transitioning from blue to clear with the same splice settings, but very different results. Any suggestions?
 
[image|2899]
 
[image|2898]
 
[image|2900]
 
Endurance Mode Off (3/0/3):
 
[image|2901]
 
Endurance Mode Off (3/0/3): [image|2901Better results with new splice core:

[image|2915
]
Endurance Mode Off (3/0/3): [image|2901Better results with new splice core:

[image|2915
]

Category:

Materials

Discussion Topic:

No

Status:

open

Edit by: Mike Santos ,

Title:

Trouble getting consistent splice tuning results

Text:

I’m having trouble getting consistent results out of my Palette 2S Pro. I’ve found some splice settings that seem to produce decent splices in splice tuning — once. But they don't seem to be repeatable. Splicing again with the same settings can fail with “necking” like a chunk of material was taken out. For example, here are two photos transitioning from blue to clear with the same splice settings, but very different results. Any suggestions?
 
[image|2899]
 
[image|2898]
 
[image|2900]
 
 
 
Endurance Mode Off (3/0/3): [image|2901]

Category:

Materials

Discussion Topic:

No

Status:

open

Edit by: Mike Santos ,

Title:

Trouble getting consistent splice tuning results

Text:

I’m having trouble getting consistent results out of my Palette 2S Pro. I’ve found some splice settings that seem to produce decent splices in splice tuning — once. But they don't seem to be repeatable. Splicing again with the same settings can fail with “necking” like a chunk of material was taken out. For example, here are two photos transitioning from blue to clear with the same splice settings, but very different results. Any suggestions?
 
[image|2899]
 
[image|2898]
 
[image|2900]

Category:

Materials

Discussion Topic:

No

Status:

open

Original post by: Mike Santos ,

Title:

Trouble getting consistent splice tuning results

Text:

I’m having trouble getting consistent results out of my Palette 2S Pro. I’ve found some splice settings that seem to produce decent splices in splice tuning — once. But they don't seem to be repeatable. Splicing again with the same settings can fail with “necking” like a chunk of material was taken out. For example, here are two photos transitioning from blue to clear with the same splice settings, but very different results. Any suggestions?

[image|2899]

[image|2898]

Category:

Materials

Discussion Topic:

No

Status:

open

Send our support team a message

© 2020 Mosaic Manufacturing Ltd.