Skip to main content
Help

Current version by: Kinh Luan Luu

Text:

-@jonnyyeu After weeks from the day I’ve been using the P3P, I couldn’t print anything but the calibration piece because the random bad splices. I have spent some time to monitor it and it seems the splice core doesn’t have enough heat on the filament. I’ve been tried multiple splice configurations. I checked the splice core and it looks no physical damage on the contact pins. Please help…
+@jonnyyeu: I couldn't print anything but the calibration piece after weeks from the day I’ve been using the P3P because of the random bad splices. I have spent some time monitoring it, and it seems the splice core doesn’t have enough heat on the filament. I had tried multiple splice configurations. I checked the splice core, and it looks no physical damage on the contact pins. Please help…
-[image|5143][image|5144][image|5142]
+[image|5143]
+
+[image|5144]
+
+[image|5142]
+
+PROBLEM SOLVED!!! My patient is paying off. Simply moving the P3P to the edge of a table, all filaments hang free between the filament holder and P3P. Previously, the filaments path was on the table and to the P3P, which randomly caused bad slices.
+
+[image|5151]
+
+All prints are slices by Slice3r. The prints are painted and use 5 and 7 filaments. Splice configuration is 0,0,2.

Status:

open

Edit by: Kinh Luan Luu

Text:

@jonnyyeu After weeks from the day I’ve been using the P3P, I couldn’t print anything but the calibration piece because the random bad splices. I have spent some time to monitor it and it seems the splice core doesn’t have enough heat on the filament. I’ve been tried multiple splice configurations. I checked the splice core and it looks no physical damage on the contact pins. Please help…
-[image|5143]
+[image|5143][image|5144][image|5142]

Status:

open

Edit by: Kinh Luan Luu

Text:

@jonnyyeu After weeks from the day I’ve been using the P3P, I couldn’t print anything but the calibration piece because the random bad splices. I have spent some time to monitor it and it seems the splice core doesn’t have enough heat on the filament. I’ve been tried multiple splice configurations. I checked the splice core and it looks no physical damage on the contact pins. Please help…
+
+[image|5143]

Status:

open

Original post by: Kinh Luan Luu

Text:

@jonnyyeu After weeks from the day I’ve been using the P3P, I couldn’t print anything but the calibration piece because the random bad splices. I have spent some time to monitor it and it seems the splice core doesn’t have enough heat on the filament. I’ve been tried multiple splice configurations. I checked the splice core and it looks no physical damage on the contact pins. Please help…

Status:

open

Contact Mosaic Support Team

© 2022 Mosaic Manufacturing Ltd.